De beste elektrische scooter van dit jaar

Bij het uitzoeken van een elektrische scooter moet je op een aantal aspecten goed letten. Wil je een elektrische scooter met een groot actieradius (voor verre afstanden), de mooiste kleuren of een groot zitoppervlak? Wij begrijpen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig is er iedere jaar de beste elektrische scooter van dit jaar (2022) test. Misschien rijd jij binnenkort wel op dit model rond?

Wat is de beste elektrische scooter van dit jaar?

Steeds meer bekende scootermerken komen met een elektrische variant. Hoe kun jij nou tussen al die scooters het juiste model vinden dat bij jou past? Vaak worden er nog termen gebruikt waar je geen verstand van hebt. Help! De ANWB heeft daarom dan ook een test uitgevoerd wat nou de beste elektrische scooter is. Uit de test is gekomen dat de Segway B110S de winnaar is en officieel de beste elektrische scooter van 2022 is. En wij hebben nog beter nieuws, want deze elektrische scooter kun je ook kiezen bij Scooterplan. Informeer direct jouw werkgever of schaf als werkgever of zzp'er de beste elektrische scooter aan!

De pluspunten van de Segway B110S zijn dat hij beschikt over een grote actieradius van maar liefst 65 km, USB-lader, goede remmen, kleurendisplay, handige bediening en zelfs een app waarmee je jouw elektrische scooter kunt tracken op afstand. Daarentegen was het zitoppervlakte wel wat klein.

Beste elektrische scooter: aanschaf tips

Bij het uitkiezen van de beste elektrische scooter voor jou willen we je graag een aantal tips geven. Wanneer je let op deze tips bij het aanschaffen van jouw beste elektrische scooter, kies je gegarandeerd de juiste.
  1. Het doel. Je moet jezelf ten eerste afvragen waarvoor je de elektrische scooter gaat gebruiken. Gebruik je de elektrische scooter enkel voor naar je werk of ga je deze ook voor privédoeleinden gebruiken? Wordt het enkel een vervoersmiddel voor praktisch gebruik of ook voor recreatieve ritjes? Wanneer je een elektrische scooter aanschaft moet je jezelf afvragen of deze geschikt is voor jouw doeleinden.
  2. De actieradius. Een actieradius van een elektrische scooter is erg belangrijk. De actieradius is het aantal kilometer dat jij kunt afleggen op een volle accu. Wanneer je enkel korte ritjes door de stad maakt zal de accu langere tijd meegaan dan bij langere afstanden naar je werk. Het zou erg vervelend zijn als je onderweg naar je werk ineens met een lege accu komt te staan. De gemiddelde actieradius ligt tussen de 30 en 70 kilometer.
  3. De oplaadtijd. Wanneer een benzinescooter geen benzine meer heeft, ga je tanken. Wanneer de accu van een elektrische scooter leeg is, zal je deze moeten opladen. Het is belangrijk om te weten hoe lang het duurt voordat jouw accu weer volledig is opgeladen. Bij sommige modellen kun je zelfs een extra accu aanschaffen. Zo hoef je niet lang te wachten totdat je weer de weg op kan.
  4. Voor welke kentekenplaat ga je? Je kunt kiezen tussen twee verschillende typen kentekenplaat. De eerste is een blauw kenteken voor een elektrische scooter tot 25 km/u. Hierbij hoef je geen helm te dragen. Voor langere afstanden is een gele kentekenplaat ideaal. Hierbij mag je 45 km/u, maar moet je wel een helm dragen.

Trends elektrische scooters

Elektrische scooters worden alsmaar populairder. Niet gek als je het ons vraagt. Een elektrische scooter brengt namelijk veel voordelen met zich mee, waaronder dat het duurzamer is, maar je hoeft ook niet meer te tanken. De elektrische fietsen zijn niet meer weg te denken en wij denken dat dit ook met de elektrische scooters gaat gebeuren. In de meeste gevallen ben jij sneller op je werk met een elektrische scooter want de files, die omzeil jij gemakkelijk. Ook hoef je niet lang te zoeken naar een parkeerplek in de drukke straten. Jouw elektrische scooter heeft niet zoveel ruimte nodig.

Geniet tijdens je rit in alle rust van de omgeving. Het geluid van een motor is verleden tijd. Een elektrische scooter is muisstil. Naast dat een elektrische scooter erg praktisch is, wordt deze ook steeds hipper. Verschillende bekende scootermerken zijn al met een fraai design de markt opgekomen. Jij wilt toch ook hip voor de dag komen op de beste elektrische scooter?
Alternate Text
Benieuwd naar
onze e-scooters
Bekijk alle e-scooters

Ik wil graag meer weten over het zakelijk leasen van een e-scooter als werkgever.Scooterplan zal jouw gegevens veilig opslaan en niet delen met derden. We gebruiken jouw gegevens om contact met je op te nemen en om je op de hoogte te houden rondom scooterlease. Je kunt je elk moment afmelden voor deze berichten.

Een moment geduld aub..

Vertel mij meer over Scooterplan!

Scooterplan is het plan om een e-scooter te leasen voor werkgevers, werknemers en zelfstandigen. Vraag hieronder informatie aan.