Veelgestelde vragen

Scooterplan Zelfstandige Werknemer Werkgever
Heb je een vraag die we niet hebben beantwoord? Stuur ons een bericht.
 • Wat is full operational lease?

  Bij full operational lease wil jij een e-scooter leasen van de zaak, maar zonder de zorgen. Bij deze leasevorm zitten namelijk zaken zoals onderhoud, reparatie, schade en verzekering inbegrepen bij de prijs die jij maandelijks aflost. Zo heb jij als zelfstandige overzicht over de uitgaande kosten en kom jij niet voor verrassingen te staan.

 • Hoe lang zit ik vast aan een leasecontract?

  Bij Scooterplan kun je kiezen voor een looptijd van 36 maanden bij het leasen van een e-scooter.

 • Een e-scooter leasen van de zaak, hoe werkt dat?

  Wil jij als zelfstandige ook een scooter leasen van de zaak met Scooterplan? Het leasen van een e-scooter is erg simpel en snel geregeld. Kies jouw droomscooter uit onze A-merken: Segway, Super Soco, Piaggio of NIU. Doordat wij enkel A-merken aanbieden, ben jij verzekerd van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Jouw favoriete e-scooter kun jij leasen met operational lease.

 • Is de e-scooter mijn eigendom bij full operational lease?

  Nee, bij een full operational lease ben jij niet de directe eigenaar van de e-scooter, maar blijft de e-scooter eigendom van Scooterplan. Maandelijks weet jij wat jouw kosten zijn voor een all-in e-scooter. Geen extra kosten aan verzekering, onderhoud, schade en reparaties. Deze kosten zitten inbegrepen bij de maandprijs. Na de leasetermijn heb je een optie om de e-scooter te kopen voor een aantrekkelijke prijs, zodat jij wel de officiële eigenaar wordt.

 • Wat zijn de voordelen van full operational lease?

  Een e-scooter van de zaak als zzp'er kan gedaan worden via operational lease. Operational lease wordt veelal gekozen door ondernemers, aangezien het veel voordelen met zich meebrengt. Doordat je maandelijks een bedrag aflost, hoef je niet in één keer een dure investering te doen. Verder hoef jij je nergens druk om te maken. Je hoeft geen verzekering af te sluiten en je hoeft je niet druk te maken over reparatie- en onderhoudskosten of schade. Dit zit in jouw lage maandprijs verwerkt.

 • Wat biedt Scooterplan mij als zelfstandige aan?

  Wij bieden jou als zelfstandige de mogelijkheid om jezelf zo efficiënt en duurzaam mogelijk te verplaatsen naar je klanten. Een gloednieuwe e-scooter aanschaffen is voor jou als ondernemer een flinke uitgave. Daarom kun je een gloednieuwe e-scooter leasen van de zaak met Scooterplan. Dit wordt mogelijk gemaakt met een operational lease. Kies jij ook voor Scooterplan? Wij vinden het erg belangrijk om onze klanten de beste service en snelle levering te bieden. Mocht je nog vragen hebben, staat onze klantenservice uiteraard klaar om jou te woord te staan.

 • Hoe lang moet ik wachten als mijn leaseaanvraag is ingediend?

  Bij Scooterplan vinden wij het belangrijk dat jij zo snel mogelijk kan rijden op jouw e-scooter. Daarom hoef jij nooit lang te wachten. Op werkdagen nemen we binnen 24 uur contact met je op. Je hoort dan van ons of je aanvraag is goedgekeurd of afgekeurd. Wanneer je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een mail van ons met een contract. Dit contract dien jij te ondertekenen en getekend naar ons terug te sturen. Als wij het hebben ontvangen, kan jij meestal binnen één week jouw gloednieuwe e-scooter verwachten.

 • Wanneer kan ik op mijn e-scooter rijden?

  Nadat wij jouw getekende contract hebben ontvangen, nemen we contact met je op om een bezorg- of afhaalafspraak te maken. Bij Scooterplan kun je rekenen op een snelle levering, die geheel gratis is. Het maakt niet uit waar in Nederland je woont, wij komen jouw scooter geheel kosteloos bij jou afleveren. Indien je de scooter liever zelf komt afhalen, kan dat bij ons servicepunt in Oosterhout. Het bezorgen of afhalen van de e-scooter kan bijna altijd binnen één week, na de goedkeuring van het leasevoorstel. Mocht je schade hebben gereden of heeft je scooter een onderhoudsbeurt nodig, dan kun je ook op ons rekenen. Wij rekenen geen transportkosten, maar je kunt bij ons wel rekenen op uitstekende garantie. Je kunt dus al snel langs jouw klanten op je gloednieuwe e-scooter.

 • Tussen welke e-scooters kan ik kiezen?

  Het kiezen van de perfecte e-scooter gaat natuurlijk in overleg met jouw werkgever. Op onze website kun je alvast het gehele e-scooter aanbod bekijken. Omdat wij bij Scooterplan kwaliteit en garantie erg belangrijk vinden, leveren wij enkel e-scooters van A-merken, waaronder Segway, Piaggio, Super Soco en NIU. Welke is jouw favoriet?

 • Kan ik accessoires bij mijn e-scooter leasen?

  Alle accessoires die aan de e-scooter vast worden gemaakt kun je leasen, zoals valbeugels en een windscherm. Een uitzondering op deze regel zijn accessoires, zoals een helm. Een goedgekeurd ART 4 kettingslot leveren wij er gratis bij, zodat je ten allen tijden je e-scooter veilig op slot kunt zetten. Indien je ervoor kiest om een vastzittende accessoire erbij te leasen, monteren wij dit - voor levering - zorgvuldig aan jouw gloednieuwe e-scooter.

 • Wat gebeurt er na mijn leasecontract met de e-scooter van de zaak?

  Bij operational lease is de e-scooter eigendom van de leasemaatschappij. De e-scooter staat altijd op naam van de leasemaatschappij.

  Het is echter mogelijk om de e-scooter na afloop van het contract tegen een voordelig tarief over te kopen. Na 36 maanden is het eventueel mogelijk om de e-scooter over te nemen of over te schrijven.

 • Wat zijn de voordelen van het leasen van een e-scooter van de zaak?

  Aan het leasen van een scooter van de zaak zitten verschillende voordelen voor jou als werknemer. Als je ervoor kiest om een scooter te leasen bij Scooterplan, heb je een gloednieuwe scooter van een A-merk, maar hoef je niet in één keer een flink bedrag neer te leggen. Doordat je maandelijks een vast bedrag betaalt, kom je niet voor verrassingen te staan.

 • Welke leasevormen heeft Scooterplan?

  Bij Scooterplan kun je gebruikmaken van full operational lease. Bij full operational lease ben je ervan verzekerd dat je niet voor verrassende kosten komt te staan. Full operational lease is inclusief verzekering, schade, onderhoud en afschrijvingen. Je weet direct wat je maandelijks kwijt bent. Daarentegen is jouw werkgever niet de economische eigenaar van de e-scooter. Hierdoor loop je geen risico. Na de looptijd van het contract kun je ervoor kiezen om de e-scooter over te kopen voor een relatief laag bedrag.

 • Wat biedt Scooterplan aan?

  Een duurzame mobiliteitsoplossing moet beschikbaar zijn voor iedere medewerker. Daarom biedt Scooterplan jouw werkgever een oplossing. Met Scooterplan is het mogelijk om voor een vaste scherpe maandprijs een e-scooter van de zaak te rijden. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Full Operational Lease, waarbij de verzekering, onderhoud, schade en reparaties in het maandelijkse bedrag zijn inbegrepen. Bij Scooterplan mag je rekenen op de beste service en de hoogste kwaliteit scooters. Een elektrische scooter van de zaak leasen begint bij Scooterplan.

 • Wanneer krijg ik mijn e-scooter van de zaak geleverd?

  We vinden het belangrijk dat jij niet lang hoeft te wachten totdat jij met jouw scooter van de zaak ook echt naar de zaak kan. Daarom kun je bij Scooterplan rekenen op een snelle levering, die ook nog geheel gratis is. Ongeacht het aantal scooters dat jouw werkgever bestelt. Scooterplan bezorgt door heel Nederland, ook als jouw scooter toe is aan een onderhoudsbeurt. Naast het bezorgen van de scooters kun je er ook voor kiezen om je scooter op te komen halen. Dit kan bij ons servicepunt in Oosterhout. Het bezorgen of afhalen van een scooter van de zaak kan bijna altijd binnen een week na de goedkeuring van het leasevoorstel plaatsvinden. Zo kunnen jij en jouw collega's op de elektrische scooter van de zaak naar het werk.

 • Een elektrische scooter leasen, hoe werkt dat?

  Via Scooterplan is het mogelijk om een e-scooter te leasen via operational lease met een looptijd van 36 maanden. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, maar eerst raden we je aan om ons e-scooter aanbod te bekijken. Zo krijg jij direct een beeld welke e-scooters te leasen zijn via onze website. Zoek jouw droomscooter, kies de gewenste extra's en klik op de knop om de aanvraag te verzenden.

 • Hoe lang loopt het leasecontract?

  Bij Scooterplan lease je een e-scooter zakelijk met een looptijd van 36 maanden.

 • Bijtelling op een zakelijke scooter?

  Wanneer een werknemer een scooter zakelijk gaat leasen, is het mogelijk dat de werknemer deze scooter ook voor privédoeleinden zal gaan gebruiken. De vastgestelde bijtellingsregeling geldt niet wanneer een scooter privé wordt gebruikt, deze geldt alleen bij een auto van de zaak. 

  De regels omtrent bijtelling voor zakelijke elektrische scooters verschillen van die voor auto's. Voor woon-werkverkeer en zakelijke ritten geldt geen bijtelling. Indien je echter privékilometers rijdt, dien je deze op te geven bij de inkomstenbelasting. Gelukkig hoef je geen kilometerregistratie bij te houden, omdat de belastingdienst ervan uitgaat dat je geen grote hoeveelheden privékilometers zult maken.

  Je betaalt bij een zakelijke elektrische lease scooter enkel een vergoeding voor de gereden privékilometers, in plaats van een percentage van de cataloguswaarde.

 • Wat zijn de voordelen van operational lease?

  Een elektrische scooter zakelijk leasen kan gedaan worden via operational lease. Een operational lease is een leasevorm die door veel ondernemers wordt gekozen, aangezien een operational lease veel voordelen met zich meebrengt. Ten eerste hoef je geen dure investering te doen met de aanschaf van een lease scooter voor jouw werknemers. Daarnaast verlies je niet jouw liquiditeitspositie. Je hebt geen verzekering nodig, je hebt geen omkijken naar reparatie- en onderhoudskosten en jouw werknemers komen goed voor de dag met een gloednieuwe A-merk e-scooter voor slechts een zeer lage maandprijs.

 • Wat is full operational lease?

  Bij Scooterplan kies je voor het leasen van een e-scooter via full operational lease. Full operational lease is een ideale leasevorm wanneer je graag een scooter zakelijk wilt leasen zonder de lasten die bij een e-scooter komen kijken. Bij deze leasevorm zitten zaken als onderhoud, reparatie, schade en verzekering in de maandprijs inbegrepen. Zo houd jij als werkgever overzicht van alle uitgaande kosten. Maandelijks betaal je een vast bedrag per maand en voilà. Jij kan je verder bezighouden met wat echt belangrijk is: ondernemen. Met deze leasevorm weet jij direct waar je aan toe bent en loop je niet tegen onverwachte kosten aan.

 • Wat wordt standaard meegenomen in de leaseovereenkomst voor een scooter zakelijk leasen?

  In het operational lease contract worden verschillende kosten opgenomen, waaronder de kosten voor afschrijving, de rente, de verzekering, de ongevallenverzekering, onderhoud en administratiekosten. Indien je graag meer wilt weten over de operational lease vorm is het mogelijk om contact met ons op te nemen.

 • Wat biedt Scooterplan aan?

  Bij Scooterplan begrijpen we dat jouw werknemers snel en efficiënt zichzelf dienen te verplaatsen, zowel in woon-werkverkeer als werk-werkverkeer. Met Scooterplan is het mogelijk om een gloednieuwe e-scooter te leasen tegen een scherpe maandprijs voor jouw werknemers. Dit kan via operational lease. Door een klein bedrag per maand te betalen, zijn jouw werknemers of jijzelf snel van A naar B.

  Bestel jij jouw nieuwe lease scooter bij Scooterplan? Dan mag je natuurlijk rekenen op de beste service en een persoonlijke benadering. We vinden het erg belangrijk om onze klanten net dat beetje extra te bieden. Daarom kun je ook altijd terecht bij onze klantenservice. Hier geven we je graag antwoord op al je vragen en staan we klaar met meer informatie en natuurlijk een goed advies bij het uitkiezen van een scooter die helemaal bij jou of je werknemers past. Ook als je meer wilt weten over hoe het bestellen of leasen van een scooter precies in zijn werk gaat kun je op ieder gewenst contact met ons opnemen. Een elektrische scooter leasen voor jouw werknemers begint hier.

 • Wat moet ik doen als de leaseaanvraag is ingediend?

  Je hoeft nooit lang te wachten op duidelijkheid over je leaseaanvraag: op werkdagen nemen we binnen 24 uur contact met je op om je te laten weten of je aanvraag is goedgekeurd of afgekeurd. Wanneer je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je per mail een contract. Zodra je dit contract hebt getekend en wij het hebben ontvangen, kun je direct met jouw nieuwe e-scooter gaan toeren!

 • Wanneer krijg ik de e-scooter(s)?

  Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk op pad gaan met je nieuwe lease scooter. Daarom kun je bij ons rekenen op een snelle levering, die ook nog eens helemaal gratis is. Ook als je onverhoopt schade hebt gereden of als je scooter toe is aan een onderhoudsbeurt rekenen we geen transportkosten. Verder kun je bij ons altijd rekenen op een uitstekende garantie. Wil je hier meer over weten? Onze medewerkers bij de klantenservice staan voor je klaar!

  Zodra je contract is ontvangen en verwerkt, nemen wij binnen één werkdag contact met je op om een bezorg- of afhaalafspraak te maken. Scooterplan bezorgt de e-scooters door heel Nederland geheel gratis, ongeacht de afleverlocatie. Afhalen kan bij ons servicepunt in Oosterhout. Laten bezorgen of afhalen kan bijna altijd binnen een week, na goedkeuring op het leasevoorstel. Zo kun jij snel genieten van een elektrische scooter voor jou of jouw werknemers.

 • Hoe plaats ik een lease aanvraag?

  Stel eenvoudig jouw e-scooter(s) samen en vul het aanvraagformulier in en versturen maar! Nu heb je een aanvraag ingediend.

 • Wat moet ik doen als ik een lease aanvraag heb ingediend?

  Je hoeft nooit lang te wachten op jouw e-scooter(s). Op werkdagen nemen we doorgaans binnen 24 uur contact met je op om te laten weten of je lease aanvraag is goedgekeurd of afgekeurd. Wanneer jouw aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een contract per mail. Zodra je dit contract hebt ondertekend, kun je binnen één week jouw nieuwe e-scooter verwachten!

 • Is er een maximaal aantal e-scooters die ik kan leasen?

  Het maximum aantal scooters wat je kunt leasen is afhankelijk van je kredietwaardigheid. Om het precieze maximum aantal e-scooters te bepalen dat je kunt leasen via Scooterplan, kun je rechtstreeks contact op te nemen met Scooterplan. Onze medewerkers kunnen je voorzien van specifieke informatie met betrekking tot het aantal e-scooters dat je kunt leasen via operational lease.

 • Wanneer kan ik de e-scooter(s) verwachten?

  Zodra wij jouw ontvangen en ondertekende contract hebben ontvangen, nemen wij dezelfde dag nog contact met je op om een bezorg- of afhaalafspraak te plannen. Bij Scooterplan bezorgen wij door heel Nederland, helemaal gratis! Als je de voorkeur geeft aan afhalen, kun je dit geheel kosteloos doen bij ons in Oosterhout. Het afhalen kan altijd binnen een week geregeld worden. Op deze manier kun je snel genieten van het gemak van deze duurzame mobiliteitsoplossing.

 • Welke vormen van leasen zijn mogelijk bij Scooterplan?

  Bij Scooterplan bieden we operational lease aan voor werkgevers, werknemers en ondernemers die zakelijk een e-scooters willen leasen. Het grootste verschil met andere leasevormen is dat bij operational lease alle kosten zijn opgenomen in een maandelijks bedrag. Je bent dus zelf niet verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van de e-scooter. Met een operational lease contract ben je niet direct de eigenaar van de e-scooter, wel heb je de optie om op het einde van het contract de e-scooter voor een mooi bedrag over te nemen.

 • Kan ik extra accessoires toe laten voegen op de e-scooter?

  Ja, vaste onderdelen zijn mee te leasen. Wil jij bijvoorbeeld een windscherm mee leasen? Stel dit dan samen in de online configurator. Een goedgekeurd ART 4 slot wordt gratis meegeleverd, zodat je altijd je e-scooter veilig op slot kan zetten. 

 • Welke merken e-scooters kan ik bij jullie leasen?

  Scooterplan levert enkel e-scooters van A-merken. Je kan kiezen uit Segway, Piaggio, Super Soco en NIU. Deze innovatieve merken lopen voor op het gebied van techniek en ontwikkeling.

 • Wat zijn de mogelijkheden bij een Operational Lease?

  Er zijn twee vormen van een Operational Lease: Full Operational Lease en Netto Operational Lease. Bij Scooterplan is het alleen mogelijk om te kiezen voor een Full Operational Lease. Een Full Operational Lease is een alles-in-een oplossing. Alle kosten die gemaakt worden met betrekking tot het leasen van e-scooters zijn opgenomen in het contract. Denk bijvoorbeeld aan: reparatiekosten, banden, schadeafhandeling, pechhulp, vervangend vervoer en verzekering. Bij een Full Operational Lease is dus de leasemaatschappij verantwoordelijk voor alle kosten.

 • Wat is het verschil tussen een Operational Lease en een Financial Lease?

  Het grootste verschil tussen Operational Lease en Financial Lease [linkto] is dat bij een Full Operational Lease alle kosten zijn opgenomen in een maandelijks tarief. Je weet waar je aan toe bent en komt niet voor onverwachte kosten te staan. Bij een Financial Lease ben je zelf verantwoordelijk voor de reparaties en het onderhouden van de e-scooter. De scooter wordt niet jouw eigendom. Bij Financial Lease komt de auto wel op je balans te staan.

 • Hoe werkt Operational Lease?

  Operational Lease werkt erg simpel. Jij betaalt een vast bedrag per maand, waar alle kosten - behalve brandstof - bij zijn inbegrepen. Jij wordt dus volledig ontzorgd en hebt geen omkijken naar de e-scooters.

 • Is Operational Lease aftrekbaar?

  Bij Operational Lease zit in het maandelijkse leasetermijn wat jij betaalt ook btw inbegrepen. Deze btw is aftrekbaar. Dit levert een extra fiscaal voordeel op voor jou.

 • Kan ik zelf accessoires kiezen voor mijn e-scooter?

  Bij een Operational Lease kan jij zelf extra accessoires toevoegen, zoals een windscherm of extra slot op jouw e-scooter.

 • Kan ik de e-scooter overnemen?

  Ja, als berijder heb jij altijd de eerste optie om de e-scooter zelf te kopen. Meer weten over deze regeling? Neem dan contact op met ons via het contactformulier.

 • Wat is de minimale looptijd van het contract bij een Operational Lease?

  Een leasecontract bij Scooterplan sluit je af voor 36 maanden.

 • Heb ik een kilometerbeperking bij een Operational Lease?

  Ja bij Operational Lease mag je maar een beperkt aantal kilometers per jaar rijden. Neem contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

 • Kan ik zelf de looptijd van het contract bepalen?

  Nee, elk contract heeft een looptijd van 36 maanden waarin de financiering wordt afbetaald.

 • Wat is aftrekbaar bij Financial Lease?

  Bij een Financial Lease zijn er verschillende fiscale voordelen waar jij als ondernemer van kan profiteren. Als je een Financial Lease overeenkomst aangaat, mag je hier de kosten van afschrijven. 

  Daarnaast heb je recht op investeringsaftrek. Dankzij deze aftrek wordt de winst lager, waardoor je de venootsschapbelasting verlaagt. 

  Ook profiteer je van renteaftrek. De rente die jij ieder jaar over het leasebedrag betaalt, mag je van de winst aftrekken die je binnen jouw onderneming hebt geboekt. 

  Ten slotte mag je btw terugvorderen als je een e-scooter leaset op basis van een Financial Lease. Je kan ervoor kiezen om deze aangifte per kwartaal of per maand in te dienen. Ook kan je dit in één keer terugvorderen bij de eerstvolgende belastingaangifte, dan wordt de btw in één keer verrekend.

 • Word ik eigenaar van de e-scooter?

  Jij wordt direct economisch eigenaar van de e-scooter. De leasemaatschappij blijft de juridische eigenaar tot het einde van het leasecontract.

 • Wat is het verschil met een Operational Lease?

  Bij een Financial Lease ben jij direct eigenaar van de e-scooter, dit is te vergelijken met een hypotheek voor een huis. Operational Lease is te vergelijken met huren. Het bedrijfsmiddel blijft eigendom van de leasemaatschappij en je betaalt maandelijks een bedrag voor het gebruik. Bij een Operational Lease zijn alle kosten - behalve de brandstof - voor de leasemaatschappij.

 • Kun je als zzp'er zakelijk leasen?

  Als zzp'er kun je zakelijk een elektrische scooter leasen. Aan zakelijk leasen zitten fiscale voordelen: zo kun je de btw standaard aftrekken en mag je alle gemaakte kosten aftrekken van je winst (minder belasting betalen!). Zakelijk leasen als zzp'er voor een e-scooter is voordeliger dan het leasen van een auto. Je betaalt hier namelijk niet standaard 22% bijtelling, maar houd de kilometers die je privé rijdt bij. Je betaalt slechts een vergoeding voor het aantal gereden privékilometers. Dat is een groot voordeel vergeleken met het zakelijk leasen als zzp'er van een auto.

 • Betaal je bijtelling voor een e-scooter als zzp?

  Het zakelijk leasen van een e-scooter als zzp'er betekent dat je geen bijtelling hebt. De privé gereden kilometers houd je bij en geef je door bij de inkomstenbelasting. Dit is een stuk voordeliger dan de bijtelling van een auto. De kosten van de privé gereden kilometers worden berekend op basis van de aankoopprijs en de kosten die je maakt in een jaar.

  Voorbeeld: indien de totale kosten € 1.680,- bedragen en je hebt totaal 5.000 kilometers gereden. Indien je 500 kilometers privé hebt gereden en 4.500 kilometers zakelijk, dan is de berekening als volgt:

  € 1.680,- delen door 5.000 kilometer is een kilometerprijs van € 0,33. Vervolgens vermenigvuldig je de kilometerprijs met het aantal daadwerkelijke gereden kilometers. In dit geval € 0,33 * 500 kilometers is € 165,- per jaar. 

 • Waarin verschilt een fietsplan 2023 van een Scooterplan?

  Je kent ongetwijfeld de term fiets van de zaak, wij maken daar graag scooter van de zaak van. Sinds 2023 is er namelijk het nieuwe fietsplan en dat werkt precies hetzelfde als ons scooterplan:

  Dit geldt nu voor fietsplan:
  • Fiets binnen een leaseregeling
  • Volledig buiten de werkkostenregeling
  • Fiscaal voordeel via brutoloon
  • Simpele regels en heldere afspraken, weinig administratie
  • All-in: vaste maandelijkse leasekosten
  Bij Scooterplan werkt het bijna hetzelfde. Via operational lease, lease jij een e-scooter van de zaak voor een periode van 36 maanden. Bij operational lease zit de verzekering, onderhoud en reparaties inbegrepen. Verander jou fietsplan in en Scooterplan! Dien vandaag nog jouw invraag in.

 • Zijn er kosten verbonden aan het Scooterplan?

  Nee, je kan als bedrijf kosteloos - naast het maandelijkse leasebedrag - een scooterplan aanbieden aan je collega's.

 • Wat gebeurt er met de e-scooter als een medewerker ontslag neemt of krijgt?

  Het leasecontract blijft op de naam van het bedrijf staan en de betaalverplichtingen dienen te worden voldaan. Zodra de termijn is afgelopen, kan het contract worden beëindigd. Het is eventueel mogelijk om voortijdig te beëindigen. Deze staan in de voorwaarden van het leasecontract.

 • Kan ik als zelfstandige een Scooterplan krijgen?

  Jij als zelfstandige kan ook een e-scooter leasen. Het maandelijkse leasebedrag is een zakelijke uitgave. Deze uitgaven en kosten geven een lagere winst en leveren jou dus een belastingvoordeel op. De gemiddelde prijs van een e-scooter ligt tussen de € 1.600,- en € 5.000,-. Dit bedrag wordt verspreid over 36 maanden en geeft jou dus ruimte om andere investeringen te doen.

 • Wat gebeurt er als ik uit dienst ga tijdens de looptijd van het leasecontract?

  Het leasecontract staat op naam van je werkgever. Je werkgever kan de e-scooter overdragen aan een collega.

 • Hoe werkt zakelijk leasen?

  Zakelijk leasen betekent dat een leasemaatschappij de e-scooter voor je koopt. Vervolgens spreek je met Scooterplan een operational lease overeenkomst af.

  Operational lease lijkt op het huren van een voertuig. Bij operational lease word je dus geen eigenaar, maar betaal je een vast bedrag per maand en draag je alle baten maar niet de zorgen. Je bent dus verzekerd en bij schade of onderhoud bel je gewoon Scooterplan op. Na de periode van 36 maanden lever je de scooter in en krijg je de keus of je deze eventueel wil overkopen voor een aantrekkelijk bedrag.

 • Wat heb je nodig om zakelijk te leasen?

  Zakelijk leasen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Je hebt een geldige Kamer van Koophandel inschrijving nodig en geen negatieve BKR-registratie. Het is mogelijk dat er aanvullende documenten worden opgevraagd. 

 • Moet ik me zorgen maken over de kilometerstand bij het leasen van een e-scooter?

  Nee, je hoeft je geen zorgen te maken over de kilometerstand bij het leasen van een e-scooter. Je kunt over de gehele looptijd maar liefst 15.000 kilometers rijden op je e-scooter. Buiten deze kilometers wordt er een meerkilometerprijs gerekend.

Ik wil graag meer weten over het zakelijk
leasen van e-scooters voor bedrijven.Bij Scooterplan zullen we jouw gegevens veilig opslaan en niet delen met derden. We gebruiken jouw gegevens alleen om contact met je op te nemen en je op de hoogte te houden over scooterlease. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten.

Een moment geduld aub..

Vertel mij meer over Scooterplan!

Scooterplan is het plan om een e-scooter te leasen voor werkgevers, werknemers en zelfstandigen. Vraag hieronder informatie aan.