Voordelen van een e-scooter leasen als zzp'er

Kleine investering

Als ondernemer wil je niet in één keer een flinke uitgave doen. Kies daarom als zzp'er voor een e-scooter zakelijk leasen, zodat jij maandelijks slechts een klein bedrag betaalt. Hierdoor kun jij blijven investeren in jouw onderneming.

Flexibel de weg op

Een e-scooter leasen als zzp'er is vaak goedkoper dan een leaseauto. Daarnaast ben je ook nog eens sneller bij je klant doordat jij jezelf snel door het verkeer kunt manoeuvreren.

Ruim aanbod e-scooters

Met Scooterplan rijd jij op een gloednieuwe e-scooter naar jouw klanten voor een klein bedrag per maand. Met deze A-merk e-scooters kom jij altijd in stijl bij jouw klanten aan.

Een e-scooter zakelijk leasen als zzp'er?

We vertellen je alles wat je weten wil.
Als zelfstandige zul je gegarandeerd ook langs je klanten gaan. Ondanks dat je een zzp'er bent, kun ook jij als eigen baas een e-scooter leasen van de zaak. Als zzp'er mag je de leasekosten tot zakelijke kosten rekenen, waardoor je dit van je winst kunt aftrekken. Dat betekent minder belasting betalen. Daar worden we blij van.

Een e-scooter zakelijk leasen als zzp'er is niet alleen goed voor een lagere CO2-uitstoot, maar ook voor je portemonnee. Je bespaart namelijk behoorlijk op brandstofkosten en een grote uitgave is met zakelijk leasen voor zzp'ers niet langer nodig.

Een grote uitgave is voor jou als ondernemer namelijk niet altijd mogelijk. Daarom betaal je bij Scooterplan een vast laag bedrag per maand. Voor dat vaste bedrag hoef jij je niet meer druk te maken om files, parkeerkosten, onderhoud en verzekering. Dit klinkt als muziek in de oren, toch? Kies daarom niet meer voor de auto, maar een scooter van de zaak als zzp'er met Scooterplan. bereken je maandprijs

Hoe werkt een e-scooter leasen van de zaak als zelfstandige?

Een scooter leasen op de zaak gaat gemakkelijk en snel via Scooterplan. In drie simpele stappen maak jij het voor jezelf al mogelijk om een e-scooter te rijden.
1 Kies jouw favoriete e-scooter Ontdek ons uitgebreide aanbod e-scooters van merken zoals Segway, NIU, Piaggio en Super Soco, waaruit je kunt kiezen. Stel jouw e-scooter volledig naar eigen wens samen.
2 Doe een leaseaanvraag Heb jij de perfecte e-scooter voor jou gevonden? Start eenvoudig online je leaseaanvraag. Ons team neemt je aanvraag binnen één werkdag in behandeling.
3 Ready to go! Is de leaseovereenkomst akkoord én ondertekend door beide partijen? Dan leveren wij de e-scooter kosteloos bij jou af en dan wensen wij je veel veilige kilometers op de weg.
Veelgestelde vragen
Heb je een vraag die we niet
hebben beantwoord?
Stuur ons een bericht.
 • Hoe lang zit ik vast aan een leasecontract?

  Bij Scooterplan kun je kiezen voor een looptijd van 36 maanden bij het leasen van een e-scooter.

 • Wat is full operational lease?

  Bij full operational lease wil jij een e-scooter leasen van de zaak, maar zonder de zorgen. Bij deze leasevorm zitten namelijk zaken zoals onderhoud, reparatie, schade en verzekering inbegrepen bij de prijs die jij maandelijks aflost. Zo heb jij als zelfstandige overzicht over de uitgaande kosten en kom jij niet voor verrassingen te staan.

 • Een e-scooter leasen van de zaak, hoe werkt dat?

  Wil jij als zelfstandige ook een scooter leasen van de zaak met Scooterplan? Het leasen van een e-scooter is erg simpel en snel geregeld. Kies jouw droomscooter uit onze A-merken: Segway, Super Soco, Piaggio of NIU. Doordat wij enkel A-merken aanbieden, ben jij verzekerd van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Jouw favoriete e-scooter kun jij leasen met operational lease.

 • Is de e-scooter mijn eigendom bij full operational lease?

  Nee, bij een full operational lease ben jij niet de directe eigenaar van de e-scooter, maar blijft de e-scooter eigendom van Scooterplan. Maandelijks weet jij wat jouw kosten zijn voor een all-in e-scooter. Geen extra kosten aan verzekering, onderhoud, schade en reparaties. Deze kosten zitten inbegrepen bij de maandprijs. Na de leasetermijn heb je een optie om de e-scooter te kopen voor een aantrekkelijke prijs, zodat jij wel de officiële eigenaar wordt.

 • Wat zijn de voordelen van full operational lease?

  Een e-scooter van de zaak als zzp'er kan gedaan worden via operational lease. Operational lease wordt veelal gekozen door ondernemers, aangezien het veel voordelen met zich meebrengt. Doordat je maandelijks een bedrag aflost, hoef je niet in één keer een dure investering te doen. Verder hoef jij je nergens druk om te maken. Je hoeft geen verzekering af te sluiten en je hoeft je niet druk te maken over reparatie- en onderhoudskosten of schade. Dit zit in jouw lage maandprijs verwerkt.

 • Wat biedt Scooterplan mij als zelfstandige aan?

  Wij bieden jou als zelfstandige de mogelijkheid om jezelf zo efficiënt en duurzaam mogelijk te verplaatsen naar je klanten. Een gloednieuwe e-scooter aanschaffen is voor jou als ondernemer een flinke uitgave. Daarom kun je een gloednieuwe e-scooter leasen van de zaak met Scooterplan. Dit wordt mogelijk gemaakt met een operational lease. Kies jij ook voor Scooterplan? Wij vinden het erg belangrijk om onze klanten de beste service en snelle levering te bieden. Mocht je nog vragen hebben, staat onze klantenservice uiteraard klaar om jou te woord te staan.

 • Wanneer kan ik op mijn e-scooter rijden?

  Nadat wij jouw getekende contract hebben ontvangen, nemen we contact met je op om een bezorg- of afhaalafspraak te maken. Bij Scooterplan kun je rekenen op een snelle levering, die geheel gratis is. Het maakt niet uit waar in Nederland je woont, wij komen jouw scooter geheel kosteloos bij jou afleveren. Indien je de scooter liever zelf komt afhalen, kan dat bij ons servicepunt in Oosterhout. Het bezorgen of afhalen van de e-scooter kan bijna altijd binnen één week, na de goedkeuring van het leasevoorstel. Mocht je schade hebben gereden of heeft je scooter een onderhoudsbeurt nodig, dan kun je ook op ons rekenen. Wij rekenen geen transportkosten, maar je kunt bij ons wel rekenen op uitstekende garantie. Je kunt dus al snel langs jouw klanten op je gloednieuwe e-scooter.

 • Hoe lang moet ik wachten als mijn leaseaanvraag is ingediend?

  Bij Scooterplan vinden wij het belangrijk dat jij zo snel mogelijk kan rijden op jouw e-scooter. Daarom hoef jij nooit lang te wachten. Op werkdagen nemen we binnen 24 uur contact met je op. Je hoort dan van ons of je aanvraag is goedgekeurd of afgekeurd. Wanneer je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een mail van ons met een contract. Dit contract dien jij te ondertekenen en getekend naar ons terug te sturen. Als wij het hebben ontvangen, kan jij meestal binnen één week jouw gloednieuwe e-scooter verwachten.

 • Kun je als zzp'er zakelijk leasen?

  Als zzp'er kun je zakelijk een elektrische scooter leasen. Aan zakelijk leasen zitten fiscale voordelen: zo kun je de btw standaard aftrekken en mag je alle gemaakte kosten aftrekken van je winst (minder belasting betalen!). Zakelijk leasen als zzp'er voor een e-scooter is voordeliger dan het leasen van een auto. Je betaalt hier namelijk niet standaard 22% bijtelling, maar houd de kilometers die je privé rijdt bij. Je betaalt slechts een vergoeding voor het aantal gereden privékilometers. Dat is een groot voordeel vergeleken met het zakelijk leasen als zzp'er van een auto.

 • Betaal je bijtelling voor een e-scooter als zzp?

  Het zakelijk leasen van een e-scooter als zzp'er betekent dat je geen bijtelling hebt. De privé gereden kilometers houd je bij en geef je door bij de inkomstenbelasting. Dit is een stuk voordeliger dan de bijtelling van een auto. De kosten van de privé gereden kilometers worden berekend op basis van de aankoopprijs en de kosten die je maakt in een jaar.

  Voorbeeld: indien de totale kosten € 1.680,- bedragen en je hebt totaal 5.000 kilometers gereden. Indien je 500 kilometers privé hebt gereden en 4.500 kilometers zakelijk, dan is de berekening als volgt:

  € 1.680,- delen door 5.000 kilometer is een kilometerprijs van € 0,33. Vervolgens vermenigvuldig je de kilometerprijs met het aantal daadwerkelijke gereden kilometers. In dit geval € 0,33 * 500 kilometers is € 165,- per jaar. 

 • Kan ik als zelfstandige een Scooterplan krijgen?

  Jij als zelfstandige kan ook een e-scooter leasen. Het maandelijkse leasebedrag is een zakelijke uitgave. Deze uitgaven en kosten geven een lagere winst en leveren jou dus een belastingvoordeel op. De gemiddelde prijs van een e-scooter ligt tussen de € 1.600,- en € 5.000,-. Dit bedrag wordt verspreid over 36 maanden en geeft jou dus ruimte om andere investeringen te doen.

 • Moet ik me zorgen maken over de kilometerstand bij het leasen van een e-scooter?

  Nee, je hoeft je geen zorgen te maken over de kilometerstand bij het leasen van een e-scooter. Je kunt over de gehele looptijd maar liefst 15.000 kilometers rijden op je e-scooter. Buiten deze kilometers wordt er een meerkilometerprijs gerekend.

Bekijk ons e-scooteraanbod
Bij Scooterplan werken we samen met echte A-merken. Zo ben jij verzekerd van de hoogste kwaliteit en optimale garantie als werkgever. Bekijk hier de verschillende e-scooters in ons e-scooteraanbod. Bekijk alle e-scooters

Ook voor startende zzp'ers

Het rondkrijgen van een zakelijke lease voor zzp'ers klinkt veel spannender dan het daadwerkelijk is. Bij Scooterplan hebben we namelijk vrijwel geen spannende documenten nodig. Je hebt een geldige Kamer van Koophandel inschrijving nodig en geen negatieve BKR-registratie. Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder. contact opnemen

Ik wil meer weten over het zakelijk leasen van een e-scooter als zelfstandige.

Bij Scooterplan zullen we jouw gegevens veilig opslaan en niet delen met derden. We gebruiken jouw gegevens alleen om contact met je op te nemen en je op de hoogte te houden over scooterlease. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten.

Een moment geduld aub..

Vertel mij meer over Scooterplan!

Scooterplan is het plan om een e-scooter te leasen voor werkgevers, werknemers en zelfstandigen. Vraag hieronder informatie aan.