De voordelen van een e-scooter leasen als werkgever

Financieel aantrekkelijk

Een elektrische scooter zakelijk leasen voor jouw werknemers is financieel erg aantrekkelijk door de bijkomende fiscale voordelen en de zeer lage maandprijzen.

Goede bereikbaarheid

Met een gloednieuwe e-scooter van een A-merk kunnen jouw werknemers zich snel, duurzaam en efficiënt verplaatsen van A naar B, terwijl ze ook nog eens bijdragen aan een groenere toekomst.

All-in maandprijzen

Met een operational lease weet je direct wat je maandelijkse kosten zijn, zodat je geen onverwachte kosten hebt achteraf.

Een scooter zakelijk leasen voor jouw bedrijf

Meer dan de helft van werkend Nederland woont binnen een straal van 15 kilometer van hun kantoor of werkplek. Vanwege de toenemende drukte op de wegen kiezen werknemers steeds vaker voor een alternatief vervoermiddel dan de auto. Een elektrische scooter biedt de ideale oplossing voor korte afstanden in het woon-werkverkeer. Bovendien is een e-scooter ook zeer geschikt voor snelle verplaatsingen naar klanten of partners. Bij Scooterplan kun je een elektrische scooter leasen voor zowel jouw werknemers als voor jezelf.

Het zakelijk leasen van een elektrische scooter voegt extra waarde toe aan de secundaire arbeidsvoorwaarden van jouw werknemers. Een e-scooter is snel, efficiënt en bovendien uiterst duurzaam. Hiermee onderscheid je je van concurrenten en trek je gegarandeerd meer tevreden werknemers aan. Happy employees zorgen voor betere resultaten. bereken je maandprijs

Een e-scooter zakelijk leasen: hoe werkt het?

1 Kies jouw e-scooter Ontdek op onze website een uitgebreid assortiment e-scooters waaruit je kunt kiezen, van de bekende merken Segway, NIU, Piaggio en Super Soco. Stel jouw ideale e-scooter volledig naar eigen wens samen en zet vandaag nog de volgende stap.
2 Doe een leaseaanvraag Heb jij jouw ideale e-scooter gevonden als werkgever? Start dan eenvoudig jouw leaseaanvraag online. Ons team zal jouw aanvraag binnen één werkdag in behandeling nemen.
3 Ready to go! Is de leaseovereenkomst akkoord en ondertekend? Dan leveren wij de e-scooter(s) kosteloos bij jou of je bedrijf af. Meestal vindt de levering binnen een week plaats, want wij houden van snelheid. Veel veilige kilometers gewenst!
Veelgestelde vragen
Heb je een vraag die we niet
hebben beantwoord?
Stuur ons een bericht.
 • Een elektrische scooter leasen, hoe werkt dat?

  Via Scooterplan is het mogelijk om een e-scooter te leasen via operational lease met een looptijd van 36 maanden. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, maar eerst raden we je aan om ons e-scooter aanbod te bekijken. Zo krijg jij direct een beeld welke e-scooters te leasen zijn via onze website. Zoek jouw droomscooter, kies de gewenste extra's en klik op de knop om de aanvraag te verzenden.

 • Bijtelling op een zakelijke scooter?

  Wanneer een werknemer een scooter zakelijk gaat leasen, is het mogelijk dat de werknemer deze scooter ook voor privédoeleinden zal gaan gebruiken. De vastgestelde bijtellingsregeling geldt niet wanneer een scooter privé wordt gebruikt, deze geldt alleen bij een auto van de zaak. 

  De regels omtrent bijtelling voor zakelijke elektrische scooters verschillen van die voor auto's. Voor woon-werkverkeer en zakelijke ritten geldt geen bijtelling. Indien je echter privékilometers rijdt, dien je deze op te geven bij de inkomstenbelasting. Gelukkig hoef je geen kilometerregistratie bij te houden, omdat de belastingdienst ervan uitgaat dat je geen grote hoeveelheden privékilometers zult maken.

  Je betaalt bij een zakelijke elektrische lease scooter enkel een vergoeding voor de gereden privékilometers, in plaats van een percentage van de cataloguswaarde.

 • Wat zijn de voordelen van operational lease?

  Een elektrische scooter zakelijk leasen kan gedaan worden via operational lease. Een operational lease is een leasevorm die door veel ondernemers wordt gekozen, aangezien een operational lease veel voordelen met zich meebrengt. Ten eerste hoef je geen dure investering te doen met de aanschaf van een lease scooter voor jouw werknemers. Daarnaast verlies je niet jouw liquiditeitspositie. Je hebt geen verzekering nodig, je hebt geen omkijken naar reparatie- en onderhoudskosten en jouw werknemers komen goed voor de dag met een gloednieuwe A-merk e-scooter voor slechts een zeer lage maandprijs.

 • Wat is full operational lease?

  Bij Scooterplan kies je voor het leasen van een e-scooter via full operational lease. Full operational lease is een ideale leasevorm wanneer je graag een scooter zakelijk wilt leasen zonder de lasten die bij een e-scooter komen kijken. Bij deze leasevorm zitten zaken als onderhoud, reparatie, schade en verzekering in de maandprijs inbegrepen. Zo houd jij als werkgever overzicht van alle uitgaande kosten. Maandelijks betaal je een vast bedrag per maand en voilà. Jij kan je verder bezighouden met wat echt belangrijk is: ondernemen. Met deze leasevorm weet jij direct waar je aan toe bent en loop je niet tegen onverwachte kosten aan.

 • Wat wordt standaard meegenomen in de leaseovereenkomst voor een scooter zakelijk leasen?

  In het operational lease contract worden verschillende kosten opgenomen, waaronder de kosten voor afschrijving, de rente, de verzekering, de ongevallenverzekering, onderhoud en administratiekosten. Indien je graag meer wilt weten over de operational lease vorm is het mogelijk om contact met ons op te nemen.

 • Wat biedt Scooterplan aan?

  Bij Scooterplan begrijpen we dat jouw werknemers snel en efficiënt zichzelf dienen te verplaatsen, zowel in woon-werkverkeer als werk-werkverkeer. Met Scooterplan is het mogelijk om een gloednieuwe e-scooter te leasen tegen een scherpe maandprijs voor jouw werknemers. Dit kan via operational lease. Door een klein bedrag per maand te betalen, zijn jouw werknemers of jijzelf snel van A naar B.

  Bestel jij jouw nieuwe lease scooter bij Scooterplan? Dan mag je natuurlijk rekenen op de beste service en een persoonlijke benadering. We vinden het erg belangrijk om onze klanten net dat beetje extra te bieden. Daarom kun je ook altijd terecht bij onze klantenservice. Hier geven we je graag antwoord op al je vragen en staan we klaar met meer informatie en natuurlijk een goed advies bij het uitkiezen van een scooter die helemaal bij jou of je werknemers past. Ook als je meer wilt weten over hoe het bestellen of leasen van een scooter precies in zijn werk gaat kun je op ieder gewenst contact met ons opnemen. Een elektrische scooter leasen voor jouw werknemers begint hier.

 • Wat moet ik doen als de leaseaanvraag is ingediend?

  Je hoeft nooit lang te wachten op duidelijkheid over je leaseaanvraag: op werkdagen nemen we binnen 24 uur contact met je op om je te laten weten of je aanvraag is goedgekeurd of afgekeurd. Wanneer je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je per mail een contract. Zodra je dit contract hebt getekend en wij het hebben ontvangen, kun je direct met jouw nieuwe e-scooter gaan toeren!

 • Wanneer krijg ik de e-scooter(s)?

  Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk op pad gaan met je nieuwe lease scooter. Daarom kun je bij ons rekenen op een snelle levering, die ook nog eens helemaal gratis is. Ook als je onverhoopt schade hebt gereden of als je scooter toe is aan een onderhoudsbeurt rekenen we geen transportkosten. Verder kun je bij ons altijd rekenen op een uitstekende garantie. Wil je hier meer over weten? Onze medewerkers bij de klantenservice staan voor je klaar!

  Zodra je contract is ontvangen en verwerkt, nemen wij binnen één werkdag contact met je op om een bezorg- of afhaalafspraak te maken. Scooterplan bezorgt de e-scooters door heel Nederland geheel gratis, ongeacht de afleverlocatie. Afhalen kan bij ons servicepunt in Oosterhout. Laten bezorgen of afhalen kan bijna altijd binnen een week, na goedkeuring op het leasevoorstel. Zo kun jij snel genieten van een elektrische scooter voor jou of jouw werknemers.

 • Hoe lang loopt het leasecontract?

  Bij Scooterplan lease je een e-scooter zakelijk met een looptijd van 36 maanden.

 • Zijn er kosten verbonden aan het Scooterplan?

  Nee, je kan als bedrijf kosteloos - naast het maandelijkse leasebedrag - een scooterplan aanbieden aan je collega's.

 • Wat gebeurt er met de e-scooter als een medewerker ontslag neemt of krijgt?

  Het leasecontract blijft op de naam van het bedrijf staan en de betaalverplichtingen dienen te worden voldaan. Zodra de termijn is afgelopen, kan het contract worden beëindigd. Het is eventueel mogelijk om voortijdig te beëindigen. Deze staan in de voorwaarden van het leasecontract.

 • Moet ik me zorgen maken over de kilometerstand bij het leasen van een e-scooter?

  Nee, je hoeft je geen zorgen te maken over de kilometerstand bij het leasen van een e-scooter. Je kunt over de gehele looptijd maar liefst 15.000 kilometers rijden op je e-scooter. Buiten deze kilometers wordt er een meerkilometerprijs gerekend.

Bekijk ons e-scooteraanbod
Bij Scooterplan werken we samen met echte A-merken. Zo ben jij verzekerd van de hoogste kwaliteit en optimale garantie als werkgever. Bekijk hier de verschillende e-scooters in ons e-scooteraanbod. Bekijk alle e-scooters

Ik wil graag meer weten over het zakelijk leasen van een e-scooter als werkgever.

Bij Scooterplan zullen we jouw gegevens veilig opslaan en niet delen met derden. We gebruiken jouw gegevens alleen om contact met je op te nemen en je op de hoogte te houden over scooterlease. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten.

Een moment geduld aub..

Vertel mij meer over Scooterplan!

Scooterplan is het plan om een e-scooter te leasen voor werkgevers, werknemers en zelfstandigen. Vraag hieronder informatie aan.