De meest gewaardeerde secundaire arbeidsvoorwaarden

Uit onderzoek is gebleken dat vervoer dat via het werk wordt geregeld, zoals een fiets of auto, een van de meest gewaardeerde secundaire arbeidsvoorwaarden is. Vanaf nu is het ook mogelijk om een elektrische scooter via de werkgever te leasen. Zo blijf je duurzaam en comfortabel rijden. Het grootste voordeel? Langere afstanden, meer opbergruimte en sneller van afspraak naar afspraak reizen. 
Werknemer Scooterplan

Zo werkt een Scooterplan

Een Scooterplan wordt aangeboden op basis van operational lease. Dat betekent: wel de baten, niet de lasten. Er wordt een maandelijks all-in tarief bepaald. Dat betekent dat alle kosten, behalve de elektriciteitskosten voor het opladen van de accu, zijn inbegrepen. Samen met de werkgever overleggen jullie of er een deel vanuit het bedrijf wordt vergoed, ingehouden wordt van het salaris of dat de werkgever het bedrag volledig vergoed. Een Scooterplan kun je vergelijken met een Fietsplan.

De voordelen van een e-scooter leasen als werknemer

Scooter van de zaak overnemen

Aan het einde van je contract kun jij de e-scooter voor een aantrekkelijke prijs overnemen en is de e-scooter van jou.

Een gloednieuwe e-scooter

Kwaliteit staat bij Scooterplan hoog in het vaandel. Hierdoor bieden wij jou als werknemer enkel A-merken aan. Deze modellen zijn gloednieuw en klaar om jou van A naar B te vervoeren.

Altijd op tijd

Geen files of te laat op de fiets springen. Met een e-scooter ben jij altijd op tijd. Wij durven te wedden dat jouw werkgever daar ook blij van wordt.

Hoe werkt het leasen van een e-scooter als werknemer?

Op een e-scooter naar het werk, is voor jou als werknemer ideaal. In 4 simpele stappen is het voor jou al mogelijk om een elektrische scooter van de zaak te leasen.
1 Informeer je werkgever Wil jij een nieuwe elektrische scooter van de zaak? Informeer jouw werkgever met ons informatiepakket. Dit informatiepakket ontvang je van ons via de mail.
2 Kies jouw favoriete scooter Als jouw werkgever toestemming heeft gegeven, is het voor jou tijd om een e-scooter uit te kiezen. Bij Scooterplan vind jij een ruim aanbod e-scooters van A-merken, waaronder Segway, NIU, Piaggio en Super Soco. Je kunt jouw scooter van de zaak geheel naar eigen wens samenstellen. Geef dit vooral door aan jouw werkgever.
3 Dien vervolgens online jouw leaseaanvraag in Ons team neemt dan binnen één werkdag de aanvraag in behandeling.
4 Met de e-scooter naar het werk Zodra beide partijen akkoord zijn en het leasecontract is ondertekend, leveren we de e-scooter kosteloos bij jou thuis of op het werk af. Vanaf dan kun jij toerend naar het werk of naar klanten rijden.
Informeer mijn werkgever
Veelgestelde vragen
Heb je een vraag die we niet
hebben beantwoord?
Stuur ons een bericht.
 • Tussen welke e-scooters kan ik kiezen?

  Het kiezen van de perfecte e-scooter gaat natuurlijk in overleg met jouw werkgever. Op onze website kun je alvast het gehele e-scooter aanbod bekijken. Omdat wij bij Scooterplan kwaliteit en garantie erg belangrijk vinden, leveren wij enkel e-scooters van A-merken, waaronder Segway, Piaggio, Super Soco en NIU. Welke is jouw favoriet?

 • Kan ik accessoires bij mijn e-scooter leasen?

  Alle accessoires die aan de e-scooter vast worden gemaakt kun je leasen, zoals valbeugels en een windscherm. Een uitzondering op deze regel zijn accessoires, zoals een helm. Een goedgekeurd ART 4 kettingslot leveren wij er gratis bij, zodat je ten allen tijden je e-scooter veilig op slot kunt zetten. Indien je ervoor kiest om een vastzittende accessoire erbij te leasen, monteren wij dit - voor levering - zorgvuldig aan jouw gloednieuwe e-scooter.

 • Wat gebeurt er na mijn leasecontract met de e-scooter van de zaak?

  Bij operational lease is de e-scooter eigendom van de leasemaatschappij. De e-scooter staat altijd op naam van de leasemaatschappij.

  Het is echter mogelijk om de e-scooter na afloop van het contract tegen een voordelig tarief over te kopen. Na 36 maanden is het eventueel mogelijk om de e-scooter over te nemen of over te schrijven.

 • Wat zijn de voordelen van het leasen van een e-scooter van de zaak?

  Aan het leasen van een scooter van de zaak zitten verschillende voordelen voor jou als werknemer. Als je ervoor kiest om een scooter te leasen bij Scooterplan, heb je een gloednieuwe scooter van een A-merk, maar hoef je niet in één keer een flink bedrag neer te leggen. Doordat je maandelijks een vast bedrag betaalt, kom je niet voor verrassingen te staan.

 • Wat biedt Scooterplan aan?

  Een duurzame mobiliteitsoplossing moet beschikbaar zijn voor iedere medewerker. Daarom biedt Scooterplan jouw werkgever een oplossing. Met Scooterplan is het mogelijk om voor een vaste scherpe maandprijs een e-scooter van de zaak te rijden. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Full Operational Lease, waarbij de verzekering, onderhoud, schade en reparaties in het maandelijkse bedrag zijn inbegrepen. Bij Scooterplan mag je rekenen op de beste service en de hoogste kwaliteit scooters. Een elektrische scooter van de zaak leasen begint bij Scooterplan.

 • Wanneer krijg ik mijn e-scooter van de zaak geleverd?

  We vinden het belangrijk dat jij niet lang hoeft te wachten totdat jij met jouw scooter van de zaak ook echt naar de zaak kan. Daarom kun je bij Scooterplan rekenen op een snelle levering, die ook nog geheel gratis is. Ongeacht het aantal scooters dat jouw werkgever bestelt. Scooterplan bezorgt door heel Nederland, ook als jouw scooter toe is aan een onderhoudsbeurt. Naast het bezorgen van de scooters kun je er ook voor kiezen om je scooter op te komen halen. Dit kan bij ons servicepunt in Oosterhout. Het bezorgen of afhalen van een scooter van de zaak kan bijna altijd binnen een week na de goedkeuring van het leasevoorstel plaatsvinden. Zo kunnen jij en jouw collega's op de elektrische scooter van de zaak naar het werk.

 • Waarin verschilt een fietsplan 2023 van een Scooterplan?

  Je kent ongetwijfeld de term fiets van de zaak, wij maken daar graag scooter van de zaak van. Sinds 2023 is er namelijk het nieuwe fietsplan en dat werkt precies hetzelfde als ons scooterplan:

  Dit geldt nu voor fietsplan:
  • Fiets binnen een leaseregeling
  • Volledig buiten de werkkostenregeling
  • Fiscaal voordeel via brutoloon
  • Simpele regels en heldere afspraken, weinig administratie
  • All-in: vaste maandelijkse leasekosten
  Bij Scooterplan werkt het bijna hetzelfde. Via operational lease, lease jij een e-scooter van de zaak voor een periode van 36 maanden. Bij operational lease zit de verzekering, onderhoud en reparaties inbegrepen. Verander jou fietsplan in en Scooterplan! Dien vandaag nog jouw invraag in.

 • Wat gebeurt er als ik uit dienst ga tijdens de looptijd van het leasecontract?

  Het leasecontract staat op naam van je werkgever. Je werkgever kan de e-scooter overdragen aan een collega.

 • Moet ik me zorgen maken over de kilometerstand bij het leasen van een e-scooter?

  Nee, je hoeft je geen zorgen te maken over de kilometerstand bij het leasen van een e-scooter. Je kunt over de gehele looptijd maar liefst 15.000 kilometers rijden op je e-scooter. Buiten deze kilometers wordt er een meerkilometerprijs gerekend.

Bekijk ons e-scooter aanbod

Bij Scooterplan vinden wij hoge kwaliteit erg belangrijk, hierdoor werken wij enkel samen met A-merken. Welke e-scooter van de zaak is jouw favoriet? Kies uit Segway, NIU, Piaggio of Super Soco en geef het door aan jouw werkgever. Bekijk ons ruime aanbod in ons e-scooter aanbod.

Ik wil mijn werkgever graag meer vertellen over het zakelijk leasen van een e-scooter.

Bij Scooterplan zullen we jouw gegevens veilig opslaan en niet delen met derden. We gebruiken jouw gegevens alleen om contact met je op te nemen en je op de hoogte te houden over scooterlease. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten.

Een moment geduld aub..

Vertel mij meer over Scooterplan!

Scooterplan is het plan om een e-scooter te leasen voor werkgevers, werknemers en zelfstandigen. Vraag hieronder informatie aan.