Fiets van de zaak? Scooter van de zaak! | Scooterplan

Fietsplan van de zaak? Scooter van de zaak!

Heb jij een fietsplan van de zaak aangeboden gekregen van je werkgever? Kies voor een Scooterplan van de zaak! We zien de vraagtekens boven je hoofd. Daarom beantwoorden we in dit blog al je vragen over het zogeheten scooterplan. Lees gauw verder.

Fietsplan van de zaak vs scooterplan van de zaak

Een fietsplan van de zaak maakt het mogelijk om een (elektrische) fiets te gebruiken voor het woon-werkverkeer. Jij als werknemer, hoeft dan niet zelf de fiets aan te schaffen. Op fiscaal gebied mag je op de fiets een onbeperkt aantal privékilometers rijden.

Scooterplan biedt een alternatief: een e-scooterplan van de zaak. Dit is dé oplossing voor jou, als je bijvoorbeeld net te ver van je werk woont om dit te fietsen. Wij vinden het namelijk wel belangrijk, dat zowel jij, als wij ons steentje bijdragen aan het milieu. Bovendien, kom je een stuk sneller op je werk dan met de fiets en ben je sneller bij je afspraken. Baas blij, jij blij! 

Fietsplan van de zaak leasen

Met een zakelijke leasefiets wil de overheid het aantrekkelijker maken om te fietsen naar je werk. Veel mensen vinden een elektrische fiets te duur, in aanschaf. Maar door een fietsplan van de zaak leasen, wordt dit ineens een stuk aantrekkelijker. Net als bij een leaseauto betaal je dan bijtelling voor de fiets. 

Bijtelling fiets van de zaak

De bijtelling van het privé gebruiken van een fiets van de zaak is 7% van de consumentenadviesprijs van de fiets incl. BTW per jaar. Dit klinkt misschien wat ingewikkeld, maar valt reuze mee als we het uitleggen aan de hand van een rekenvoorbeeld. Stel, de fiets van de zaak kost €2000 dan is dat €140 per jaar (7% van €2000). De belasting is dan €52,29 per jaar. De kosten voor de fiets zijn dan €4,36 per maand.

De bijtelling van een scooter van de zaak werkt net even anders. De bijtelling voor een scooter wordt bepaald op basis van de privékilometers, die zijn gereden (inclusief verzekering, onderhoud en afschrijving) op te tellen en te delen door het aantal kilometers. Gelukkig hoef je bij een scooter van de zaak geen kilometerregistratie bij te houden. De Belastingdienst verwacht namelijk niet dat je duizenden kilometers gaat rijden met de scooter. Dit geef je gewoon door tijdens de inkomstenbelasting.

Hoe lang bijtelling fiets van de zaak?

Het fiscale systeem kijkt naar een periode van 5 jaar. Voor 5 jaar heb je dus dezelfde bijtelling van 7%. In deze periode schrijf je fiscaal ook af op de fiets. Na 5 jaar is de fiets in principe afgeschreven.

Bij een scooter van de zaak mag je de e-scooter vaak houden aan het einde van het leasecontract. Fijn toch? 

Fiets van de zaak: hoe jij kan zorgen voor een scooter van de zaak

Een fiets van de zaak wordt enorm gewaardeerd door werknemers. Het is zelfs de meest gewaardeerde secundaire arbeidsvoorwaarde. Maar een scooter van de zaak is dus nog een aantrekkelijkere optie. Waarom dan? Je beschikt over meer opbergruimte, doet er sneller over en het rijdt toch net wat comfortabeler.

Jij als werknemer hebt een fiets van de zaak aangeboden gekregen en gaat natuurlijk op onderzoek uit. Je stuit op deze pagina. Een scooter van de zaak lijkt jou ook wel wat.

Je bent eruit: ook jij wil een scooter van de zaak. Dat snappen wij maar al te goed! Wij raden jou aan om jouw werkgever te verwijzen naar ons informatiepakket. Wij weten (bijna) zeker dat ook jouw werkgever hier net zo enthousiast van wordt als jij!
 

Fiets van de zaak? Scooter van de zaak! Zo werkt het

Als jouw werkgever toestemming geeft, kan jij jouw favoriete e-scooter uitkiezen. Wij hebben een ruim assortiment van A-merken. Denk aan NIU, Segway, Piaggio en Super Soco. De scooter kan je vervolgens helemaal naar eigen wens samenstellen. Vervolgens doet jouw werkgever een leaseaanvraag. Ons team neemt doorgaans binnen één werkdag de aanvraag in behandeling. Als beide partijen akkoord zijn, leveren wij de e-scooter kosteloos bij jou thuis of op het werk. 

Voordelen scooter van de zaak
Als jij een e-scooter van de zaak krijgt, brengt dat verschillende voordelen met zich mee. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

  • Tijdwinst: daar word jij (en je baas) natuurlijk blij van. Nooit meer te laat of vaststaan in files.
  • Je hebt geen last van een kilometerbeperking, wat vaak wel is bij het leasen van een auto.
  • Geen bijtelling gekoppeld aan de cataloguswaarde. Je betaalt bijtelling op basis van de privé gereden kilometers.
  • Vermijd beperkte zitplekken in het overvolle OV.

Scooter van de zaak bij Scooterplan
Een scooter van de zaak in plaats van een fiets van de zaak is dus een goed idee. Scooterplan helpt jou graag bij het overtuigen van jouw werkgever om over te gaan op een scooter van de zaak. We willen je dan ook verwijzen naar ons uitgebreide informatiepakket.
 
Alternate Text
Benieuwd naar
onze e-scooters
Bekijk alle e-scooters

Ik wil graag meer weten over het zakelijk leasen van een e-scooter als werkgever.Scooterplan zal jouw gegevens veilig opslaan en niet delen met derden. We gebruiken jouw gegevens om contact met je op te nemen en om je op de hoogte te houden rondom scooterlease. Je kunt je elk moment afmelden voor deze berichten.

Een moment geduld aub..

Vertel mij meer over Scooterplan!

Scooterplan is het plan om een e-scooter te leasen voor werkgevers, werknemers en zelfstandigen. Vraag hieronder informatie aan.