Wat is actieradius elektrische scooter?

Het aanbod van elektrische scooters is enorm. Maar hoe ga jij tussen dat uitgebreide assortiment, de juiste elektrische scooter vinden die bij jou past? Een elektrische scooter is op vele vlakken anders dan een benzinescooter. Verdiep je daarom ook goed in de ideale elektrische scooter voor jou. Een elektrische scooter brengt vele voordelen met zich mee, zo is het beter voor het milieu én vaak ook voor je portemonnee. Met een elektrische scooter rijd jij zo weg en heb je geen opstartproblemen. Maar wat nou als je accu leeg is? Hoe zorg je dan dat je op je werk komt? Bij de keuze voor een elektrische scooter is het daarom ook belangrijk om goed te kijken naar de actieradius. Maar wat is actieradius elektrische scooter nou eigenlijk? Wij leggen het je graag uit!

Wat is actieradius elektrische scooter: de betekenis

Laten we beginnen bij het begin. Wat is actieradius elektrische scooter? Een actieradius wordt ook wel het bereik van de elektrische scooter genoemd. Dit gaat om het bereik dat de elektrische scooter kan afleggen zonder tussentijds nog op te laden. Je actieradius hangt dus af van je accu. Dus op de vraag: Wat is actieradius elektrische scooter? Is het antwoord dat de actieradius van een elektrische scooter de totale afstand is die jij kan afleggen met één opgeladen accu.

Met benzinescooters en auto's kun je tussentijds bijtanken. Bij een elektrische scooter kan dat ook, maar dan net iets anders. Wanneer je accu leeg is zal je deze weer moeten opladen. Bij sommige elektrische scooters is het zelfs mogelijk om een tweede accu aan te sluiten. Hierdoor wordt jouw actieradius soms wel tot twee keer vergroot. Wanneer jij een elektrische scooter gaat uitkiezen die bij jou past, is het dus belangrijk om te kijken hoeveel kilometer je gaat afleggen.

Wat is actieradius elektrische scooter: de gemiddelde actieradius elektrische scooter

Nu je weet wat een actieradius van een elektrische scooter is, is het tijd om te kijken naar een gemiddelde actieradius elektrische scooter. Vandaag de dag zijn er al veel scootereigenaren overgestapt naar een elektrische scooter. Een elektrische brengt veel voordelen met zich mee, waaronder dat de gemiddelde actieradius van de meeste elektrische scooters goed genoeg is om jou van A naar B te brengen. De actieradius van een elektrische scooter wordt bepaald door de capaciteit (kWh) van de accu, het weer en de rijstijl en -snelheid. Wanneer jij iedere dag met jouw elektrische scooter naar je werk gaat is het belangrijk om een elektrische scooter uit te zoeken met voldoende actieradius.

De gemiddelde elektrische scooter heeft een actieradius van 50 kilometer. We zeggen gemiddeld, omdat dit bij het ene model hoger ligt dan bij het andere. Mocht jouw werk verder dan 25 kilometer bij jou vandaan zitten, dan zal je moeten kijken naar een elektrische scooter met een hogere actieradius of een elektrische scooter waarbij je een extra accu kan toevoegen. Je wilt natuurlijk niet het risico lopen dat je onderweg stil komt te staan. Het opladen van een elektrische scooter is erg eenvoudig. Hierdoor is het mogelijk om dagelijks jouw elektrische scooter op te laden, zodat je de volgende dag weer zorgeloos naar jouw werk kan. Mocht het zo zijn dat je per dag niet veel kilometers aflegt, dan is het natuurlijk ook niet nodig om dagelijks jouw accu op te laden.

Welke accu is de beste keuze?

De accu van jouw elektrische scooter zal van invloed zijn op jouw keuze. Naast dat we net hebben gelezen zit er verschil in accu's met betrekking tot het actieradius, zit er ook verschil in de laadtijd. Wanneer jouw accu leeg is zal je deze moeten opladen. Het kan zo zijn dat jouw elektrische scooter binnen 4 uur oplaadt, maar het kan ook zo zijn dat de accu binnen 8 uur volledig is opgeladen. De laadtijd zal niet voor iedereen een probleem zijn, maar wel een goed onderdeel om mee te nemen in jouw keuze.

Daarnaast heb je nog de keuze of je een uitneembare accu wilt of een vaste. Een groot voordeel van een uitneembare accu is dat wanneer er geen stopcontact in de buurt is, je deze eenvoudig uit jouw elektrische scooter kan nemen en op een andere plek kan opladen. En het laatste belangrijke aspect is het vervangen van de accu. Eens in de zoveel tijd zal je accu vervangen moeten worden. Na verloop van tijd zal de accu minder snel opladen of juist sneller leeg zijn door ouderdom. Laat je daarom goed inlichten over de kosten voor het vervangen van de accu. Zo sta je niet voor onverwachte kosten.

Tips voor een langere levensduur van je accu

Om te zorgen dat de accu van jouw elektrische scooter zo lang mogelijk meegaat, hebben wij een aantal tips voor je. Het opladen van een elektrische scooter is erg makkelijk, maar let eens op de volgende punten:

  • Zorg dat de lader tijdens het laden vrij is, dit voorkomt oververhitting.
  • Heb je vakantie of ga jij jouw elektrische scooter een tijdje niet gebruiken? Zorg dan dat je deze wegzet met een volle accu. Wanneer de elektrische scooter maanden stil blijft staan, laadt deze dan 1x per maand weer op.
  • Zorg dat je de lader en de accu in een droge ruimte bewaart. Accu's mogen niet opgeruimd worden in een ruimte met een temperatuur onder de 10 graden.
  • Rijd je accu niet volledig leeg.

Met deze handige tips zorg jij dat jouw accu voor een langere tijd meegaat en blijft jouw actieradius elektrische scooter zo lang mogelijk gelijk.

Draag bij aan een betere wereld

Door te kiezen voor een elektrische scooter draag jij bij aan een betere wereld. Wellicht ging je normaal met de auto naar het werk. Wanneer je nu met een elektrische scooter naar je werk gaat, stoot je minder uitlaatgassen uit. In 2019 is het Klimaatakkoord opgesteld door het kabinet in Den Haag. Het doel van het Klimaatakkoord is om in 2030 de helft minder broeikasgassen uit te stoten in vergelijking met 1990. Om dit doel te kunnen behalen zullen we allemaal ons steentje bij moeten dragen. Doordat jij als werknemer, werkgever of zzp'er kiest voor een elektrische scooter in plaats van een benzinevoertuig, draag jij hier al iets aan bij.
Alternate Text
Benieuwd naar
onze e-scooters
Bekijk alle e-scooters

Ik wil graag meer weten over het zakelijk leasen van een e-scooter als werkgever.Scooterplan zal jouw gegevens veilig opslaan en niet delen met derden. We gebruiken jouw gegevens om contact met je op te nemen en om je op de hoogte te houden rondom scooterlease. Je kunt je elk moment afmelden voor deze berichten.

Een moment geduld aub..

Vertel mij meer over Scooterplan!

Scooterplan is het plan om een e-scooter te leasen voor werkgevers, werknemers en zelfstandigen. Vraag hieronder informatie aan.