Scooter gestolen? Volg het stappenplan | Scooterplan
Ik wil graag diefstal aangeven
van mijn e-scooter
1. Informatie over de e-scooter

2. Jouw gegevens

Stappenplan bij een gestolen e-scooter

Zodra je ontdekt dat je e-scooter is gestolen, is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Volg onderstaand stappenplan om het proces zo efficiënt mogelijk te doorlopen en de kans op het terugvinden van je e-scooter te vergroten.
 1. Meld het bij de politie: Neem onmiddellijk contact op met de politie en geef de diefstal van je e-scooter aan hen door. Verstrek alle relevante informatie, zoals het merk, model, kleur en kentekennummer van je e-scooter. De politie zal een aangifte opstellen en een onderzoek starten om je e-scooter terug te vinden.
 2. Meld het bij Scooterplan: Geef de diefstal van je e-scooter ook door aan Scooterplan. Vul het onderstaande formulier in en verstuur de melding. Zodra wij jouw melding ontvangen, zullen wij zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.
 3. Verzamel bewijsmateriaal: Maak foto's van de plek waar je e-scooter is gestolen en noteer de exacte datum en tijd van de diefstal. Verzamel eventuele getuigenverklaringen of camerabeelden die kunnen helpen bij het opsporen van de dader. Dit bewijsmateriaal kan waardevol zijn voor het onderzoek.


Controleren op diefstal

Je kunt via de RDW controleren of jouw e-scooter als gestolen staat geregistreerd. Ga naar de website van de RDW en voer het kentekennummer van je e-scooter in. Indien jouw e-scooter als gestolen staat geregistreerd, zijn de politie en Scooterplan al bezig met het opsporen van jouw e-scooter.


Wat doet Scooterplan voor jou indien je e-scooter is gestolen?

Scooterplan neemt de melding van je gestolen e-scooter serieus en zal er alles aandoen om je e-scooter terug te vinden. Scooterplan zal je op de hoogte houden van de voortgang en je waar nodig ondersteunen tijdens dit proces. 

Heb je een vraag? Neem dan contact op via 085 4865715 of vul het contactformulier in.

Gestolen e-scooter teruggevonden?

Zodra je e-scooter wordt teruggevonden, zal de politie contact opnemen met Scooterplan. Scooterplan zal je vervolgens op de hoogte brengen.
 

Tips om te voorkomen dat je e-scooter wordt gestolen

Hoe voorkom je diefstal van jouw e-scooter? Hier zijn enkele belangrijke tips die je kunt volgen om de kans op diefstal te minimaliseren en je geliefde e-scooter veilig te houden.
 • Gebruik altijd een ART-goedgekeurd veiligheidsslot (minimaal klasse 3): Investeer in een hoogwaardig slot dat voldoet aan de veiligheidsnormen. Een ART-goedgekeurd slot van minimaal klasse 3 is sterk aanbevolen. Zorg ervoor dat je het slot correct gebruikt door het frame en het wiel te bevestigen.
 • Installeer een alarm- of anti-diefstalsysteem: Bij Scooterplan worden alle e-scooters die je kunt leasen standaard uitgerust met GPS-trackers. Hierdoor is de kans groter dat je e-scooter in geval van diefstal snel wordt teruggevonden.
 • Parkeer op een bewaakte en goed verlichte parkeerplaats: Kies bij voorkeur voor een parkeerplaats die bewaakt wordt en goed is verlicht. Dit ontmoedigt dieven, omdat ze minder kans hebben om ongezien hun gang te gaan. Probeer je e-scooter te parkeren op plaatsen waar veel mensen in de buurt zijn, zoals in het zicht van beveiligingscamera's.
 • Haal altijd de sleutels uit je e-scooter: Zelfs als je maar heel even weggaat, haal altijd de sleutels uit je e-scooter. Laat ze nooit onbeheerd achter, zelfs niet voor een korte tijd. Neem de gewoonte aan om de sleutels bij je te dragen en ze niet ergens buitenshuis achter te laten.
 • Maak je e-scooter ergens aan vast: Zorg ervoor dat je e-scooter altijd ergens aan is vastgemaakt , zoals aan speciale rekken of stevige objecten. Hierdoor wordt het voor dieven moeilijker om je e-scooter snel en onopgemerkt mee te nemen. 
 • Let altijd op je sleutels: Houd je sleutels goed in de gaten en laat ze niet onbeheerd liggen, zelfs niet thuis. Laat ze niet in het zicht liggen of op plaatsen waar ze gemakkelijk kunnen worden gepakt. Bewaar ze op een veilige en onopvallende plaats.
 
Met deze tips verklein je de kans op diefstal. Wees altijd waakzaam en neem de nodige voorzorgsmaatregelen om je waardevolle bezit te beschermen. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je met een gerust hart genieten van je e-scooter.
Contact opnemen Neem eerst contact op met de politie, neem daarna contact met ons op via 085 4865715 tussen 09:00 en 18:00 of vul het contactformulier in.
Veelgestelde vragen
Heb je een vraag die we niet
hebben beantwoord?
Stuur ons een bericht .
 • Wanneer ontvang ik een afspraakbevestiging?

  Je ontvangt doorgaans kort na het invullen en versturen van het formulier een bevestiging van jouw aanvraag. Zodra wij de gegevens hebben ontvangen, nemen we de aanvraag in behandeling en nemen we zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak in te plannen.

 • Wat moet ik doen als mijn lease scooter gestolen is?

  Als je lease scooter gestolen is, is het belangrijk om de volgende stappen te volgen:
  1. Verzamel bewijs, zoals foto’s, getuigen, camerabeelden, datum en tijd.
  2. Doe direct aangifte bij de politie en vermeld alle relevante details van de gestolen scooter.
  3. Meld de diefstal ook bij Scooterplan, zodat wij op de hoogte zijn en de nodige procedures kunnen starten.

 • Wie moet ik als eerste op de hoogte stellen bij diefstal van mijn lease scooter?

  Bij diefstal van jouw lease scooter is het belangrijk om als eerste de politie op de hoogte te stellen door aangifte te doen. Vervolgens dien je Scooterplan te informeren over de diefstal.

 • Welke gegevens moet ik verstrekken bij het melden van scooterdiefstal?

  Bij het melden van de diefstal van jouw e-scooter dien je belangrijke gegevens te verstrekken, zoals het merk, het model, het kenteken en eventuele andere identificerende kenmerken van de e-scooter. Daarnaast zijn het aangiftenummer van de politie en jouw leasecontract gegevens ook relevant.

 • Moet ik aangifte doen bij de politie als mijn scooter is gestolen?

  Ja, het is van groot belang om aangifte te doen bij de politie zodra je ontdekt dat jouw scooter gestolen is. Dit is nodig voor de registratie van de diefstal en het starten van het onderzoek.

 • Wat zijn de volgende stappen nadat ik aangifte heb gedaan van diefstal?

  Nadat je aangifte hebt gedaan van de diefstal bij de politie, dien je Scooterplan op de hoogte te stellen. Wij zullen je begeleiden bij de verdere afhandeling van de diefstal claim en eventuele vervanging van de scooter.

 • Word ik nog steeds verantwoordelijk gehouden voor het leasecontract als mijn scooter gestolen is?

  In de meeste gevallen blijf je verantwoordelijk voor het leasecontract, zelfs als jouw scooter gestolen is. Neem contact op met Scooterplan voor specifieke informatie over de voorwaarden met betrekking tot gestolen scooters.

 • Welke maatregelen kan ik nemen om diefstal van mijn scooter te voorkomen?

  Om diefstal van jouw scooter te voorkomen, zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen, zoals het parkeren op een veilige locatie, het gebruik van een goedgekeurd slot en het activeren van een alarmsysteem. Ontdek meer handige tips op de pagina 'Scooter Gestolen' voor informatie over wat te doen in geval van diefstal van jouw scooter.

 • Hoelang duurt het voordat ik een vervangende scooter krijg als mijn scooter gestolen is?

  De tijd die nodig is om een vervangende scooter te krijgen na diefstal kan variëren. Neem contact op met Scooterplan voor informatie over de vervangingsprocedure en de geschatte tijdlijn.

Een moment geduld aub..

Vertel mij meer over Scooterplan!

Scooterplan is het plan om een e-scooter te leasen voor werkgevers, werknemers en zelfstandigen. Vraag hieronder informatie aan.